DEEP WEB’E GİRİŞ

için öncelikle “Tor Browser” adlı yazılım gerekmektedir. Derin internete normal tarayıcılarla ulaşmak mümkün değildir ve kullanacağınız tarayıcı Tor Browser olacaktır. Uygulamayı yükledikten sonra “start tor browser” uygulamasını açarak, Tor ağına bağlanıyoruz.
Kısa zaman sonra tarayıcı açılmaktadır. Buradaki sitelerin adları rastgele oluşturulmuş 16 rakamdan oluşan numaralardan oluşur. Bildiğimiz sitelerin sonunda bulunan com, org, net gibi ifadeler bulunmaz.
için başka bir yol da onion uzantılı sitelere ulaşmaktır. “Onion Browser” yüklemesi ile tarayıcısı vasıtasıyla bu sitelere ulaşmak da mümkündür.
Deep Web girişi bu sayede gerçekleşmiştir. Şimdiki asıl sorun Deep Web’te neler yapılır, sorusunun cevabını bulmaktır. Deep Web kullanıcılarının bilgiler paylaştığı, sürekli aktif olan bir siteye girerek çok şey öğrenebilirsiniz. Bu site Hidden Wikki sitesidir. Sitenin adresi ise 7jguhsfwruviatqe.onion… Siteye kayıt olarak, buradaki bilgilerle kendinizi Deep Web‘te geliştirebilirsiniz.
Derin İnternet’te gezinirken görmek istemeyeceğiniz birçok şeyle karşılaşmanız mümkün… Bu nedenle herkesin kaldıramayacağı bilgilerin olduğunu söylemek doğru olacaktır. Burada ulaşılan bilgiler çoğunlukla yasadışı olduğundan bu ortamda bilgi paylaşımı yapmak sakıncalı olabilir. Bu ortamda yasadışı işler yapmanın bir suç olduğu ve yakalanılabileceği unutulmamalıdır. Ulaşılan içerikler oldukça tehlikelidir. Birçok gizli kaynağa, belgeye, görüntüye ulaşılabilen bu sistemi masumane kullanmanın sakıncası yoktur. Çok daha derin bir araştırma yapmak için ise daha derin bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır. Deep Web internet dünyasının karanlık yüzüdür. Bu yüze bakmanız demek birçok uç fikir ve içerik ile karşılaşmanız demek olacaktır. Bu paylaşımların gerçek kişiler tarafından yapıldığını unutmamalısınız.